Knippen, Scheren, Effileren

Knippen gebeurd met een professionele rechte schaar. Meestal wanneer de lengte van het haar langer is dan de tondeuse toelaat. Uw hond laten knippen kan gemiddeld elke 6 tot 12 weken. Honden als een Poedel, Lagotto Romagnolo, Bichon Frisee en Labradoodle hebben hier vaak een zeer geschikte vacht voor.

Bij scheren worden de haren ingekort met behulp van een tondeuse. Uw hond laten scheren betekent niet direct dat hij helemaal kaal is, want de tondeuse kan ingesteld worden tot een lengte van wel 5cm. Wist u trouwens dat een gezonde lengte voor de vacht ongeveer 1,5cm is? Uw hond heeft dit laagje nodig om zijn lichaam te beschermen tegen zon, wind, regen, warm en koud. Voorkom dus dat uw hond te veel klitten krijgt, anders moet er te kort geschoren worden waardoor uw hond zijn bescherming mist. De vacht laten scheren kan elke 6 tot 12 weken. Honden die vaak geschoren worden zijn Labradoodle, Boomer, Shih tzu en de Maltezer.

Voor Effileren wordt gebruik gemaakt van een schaar met tanden. Hiermee is het mogelijk de vacht op volle plaatsen uit te dunnen of overgangen van kort naar lang mooi over te laten lopen. Afhankelijk van het ras komt de hond elke 8 tot 16 weken om de vacht bij te werken. Geschikte honden hiervoor zijn bijvoorbeeld de Engelse Cocker Spaniel, Golden Retriever en Boomer.

Deze behandeling is inclusief:
– Wassen
– Drogen
– Vacht in gewenste model brengen
– Oren check
– Nagel check

De prijs is afhankelijk van het ras, het formaat, de vacht en het karakter van uw hond.